Снимка БулфотоНеприятна тенденция с нов рекорд регистрираха в Германия. Броят на взривените през

...
Снимка БулфотоНеприятна тенденция с нов рекорд регистрираха в Германия. Броят на взривените през
Коментари Харесай

Броят на взривените банкомати в Германия достигна нов рекорд

Снимка Булфото

Неприятна тенденция с нов връх записаха в Германия. Броят на взривените през 2020 година банкомати в Германия доближи безспорен връх, заяви през днешния ден организация ДПА. По информация на вицепрезидента на Федералната работа на престъпната полиция Мартина Линк, до края на годината се чака случаите да надвишават 400.

Този индикатор ще сложи безспорен връх. Предишният беше подложен през 2018 година, когато бяха взривени към 370 банкомата. През 2019 година броят им беше 349.

По информация на престъпната полиция, през тази година в 160 от случаите причинителите са съумели да реализират задачата си и да откраднат заредените в банкоматите пари. При останалите нещата не са протекли по проект. Най-много банкомати са взривени в провинция Северен Рейн – Вестфалия, където тази година са ограбени 174 банкомата.

Най-активни в тази активност са престъпни групировки от Нидерландия, като повече от половината от обвинените работят от там. По-голямата част са от Утрехт и Амстердам.

По данни на немската полиция, някои от нарушителите идват от Румъния и Молдова. При сходни закононарушения вредите от гърмежите надвишават цената на откраднатите от банкоматите пари, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР